Elkészítés: A tésztához való lisztet a gyúródeszkára mérem, hozzáadom a tojást, a sót, és fokozatosan adagolva a vizet összeállítom a tésztát (nehezen gyúrható és keménynek kell lennie).
Pár percig pihentetem, majd kinyújtom olyan vékonyra, hogy a gyúródeszka átlátszódjék alatta. Hagyom megszáradni, összetöröm. (A teljes kiszáradáshoz pár óra szükséges, előtte este szoktam a tésztát kinyújtani, reggelre a deszkán megszárad, csak össze kell törni.)
Amikor a főzést elkezdem, először egy serpenyőben a szalonnát kisütöm (ahogy elkezd sülni egy gerezd fokhagymát is teszek bele egészben, egy kis plusz ízt ad), majd a kisült a pörcöt szűrőkanállal kiszedem, félreteszem. Közben a tésztát bő, sós vízben kifőzöm, leszűröm, a szalonna zsírjával összekeverem (ha sok a zsír vegyünk ki belőle). Ha szükséges, kicsit utána sózom.
Egy kerek sütőtálban összekeverem a tésztát a túró 2/3 részével, kb. 2 dl tejföllel, a szalonnapörc felével, és mikróban lefedve pár perc alatt átsütöm.
A maradék túróval, ízlés szerint tejföllel és szalonnapörccel megszórva frissen tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.