Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Puncstorta  recept
Puncstorta
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Mennyei vajkrémes karamelltorta recept
recept
Bonyolult

Mennyei vajkrémes karamelltorta

120 perc
0 adag
Költséges
2015. 11. 28.

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a xlillittel kemény habbá verem. Hozzáadom a sárgáját is, és azzal is verem még 1-2 percig. Majd fakanállal óvatosan hozzákeverem a mézet, a hajdinalisztet, a darált mandulát és a sütőport. Ekkor a massza felét egy másik keverőtálba öntöm. Az egyikhez 1 ek lisztet, a másikhoz 1 ek kakaóport keverek még óvatosan.
  2. A kikent tortaformákba öntöm a tésztát: kakaóst az egyikbe, simát a másikba, majd hőkeveréses sütőbe teszem egyszerre mind a kettőt. Először 150 fokon sütöm őket 10 percig, majd felveszem a hőt 180 fokra, s így sütöm még 10-15 percig. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha kész, akkor a kikapcsolt sütőben hagyom még őket 10-15 percig. Majd kiveszem és a formában hagyom kihűlni.
  3. A karamellhez, egy lábasban folytonosan kevergetve megpirítom a mandulapelyhet.
  4. Egy másikba beleteszem a cukrokat, és addig kevergetem (közepes lángon), míg karamellizálódni nem kezd. Amikor folyós, beleöntöm a szoba-hőmérsékletű tejszínt (ami várhatóan megszilárdítja egy kicsit, de csak kevergessük tovább a tűzön, és újra folyós lesz). Ha megfelelő a sűrűsége, leveszem a tűzről, beleöntöm a mandulát is, majd még melegen a kihűlt piskóták tetejére locsolom az egészet.
  5. A krémhez kis lángon telesen megolvasztom a vajat (folyósra). Majd az elektromos habverő keverőtáljába öntöm, és egy rövid időre hidegre teszem. Amikor kezd megdermedni, de még nem kemény (sötétedik a színe), akkor a mixerrel 5-10 percenként meg-megkeverem, hogy ne álljon össze, hanem lágy habos legyen. Mikor már nyomot hagy benne a habverő, akkor szintén a mixerrel belekeverem a gyümölcscukorszirupot (vagy a mézet) és a vaníliaaromát.
  6. Végül, mikor már jó az állaga, hozzákeverem a tejszínt is. Ettől lesz tökéletes. Megkóstolni is csak ilyenkor érdemes, mert teljesen megváltoztatja, meglágyítja az ízét. Szóval, kóstoljuk meg – de az édességbe számítsuk be, hogy a karamell tetejére fog kerülni, ami, ugye, szintén édes.
  7. Mikor ez is megvan, vízgőz fölé teszem az étcsokit és az olajat, és kis lángon hagyom megolvadni.
  8. A piskótákat tehát, mikor kihűltek, leszedtem kapcsos forma aljáról, sőt, gyorsan meg is locsoltam karamellel, ami mostanra talán meg is dermedt egy kicsit.
  9. Jöhet a krém! A krém felét óvatosan az alsó piskóta karamell rétegének tetejére kenem úgy, hogy ha lehet, ne keveredjenek össze. Ráteszem a felső piskótát, és arra már bátran kenem a krémet, nem baj, ha összekeverednek. Sőt, ha a krémmel megvagyok, a csokit is rálocsolom (nem egy helyre, hanem elszórtan), és azt is elkenem, és cseppet sem bánkódom a tejszínes-karamelles-csokis egyvelegen. (Ugyanis ez a cél.)
  10. Ha szépen elkentük, és még van erőnk, meg egy kis ráadás csokink vagy mandulánk, ez után jöhet a díszítés. Én már dekorcukrot szórtam rá.

Ráhel és csokigyár blog >>>

Recept értékelése

Ajánljuk még

Csirkemell pörkölt tésztával
Recept
Egyszerű

Csirkemell pörkölt tésztával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Holstein szelet
Recept
Egyszerű

Holstein szelet

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Alap túrós palacsinta
Recept
Egyszerű

Alap túrós palacsinta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos tejes kifli
Recept
Egyszerű

Hagyományos tejes kifli

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fejtett bableves
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos nudli szilvalekvárral
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Klasszikus kuglóf
Recept
Mester

Klasszikus kuglóf

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Ecetes céklasaláta
Recept
Egyszerű

Ecetes céklasaláta

55 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Hasonló receptek

Csirkemell pörkölt tésztával recept
Recept
Egyszerű

Csirkemell pörkölt tésztával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Alap túrós palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Alap túrós palacsinta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fejtett bableves recept
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos nudli szilvalekvárral recept
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Csirkemell pörkölt tésztával recept
Recept
Egyszerű

Csirkemell pörkölt tésztával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Holstein szelet recept
Recept
Egyszerű

Holstein szelet

45 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Alap túrós palacsinta recept
Recept
Egyszerű

Alap túrós palacsinta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hagyományos tejes kifli  recept
Recept
Egyszerű

Hagyományos tejes kifli

120 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fejtett bableves recept
Recept
Bonyolult

Fejtett bableves

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Mákos nudli szilvalekvárral recept
Recept
Egyszerű

Mákos nudli szilvalekvárral

45 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Recept
Bonyolult

Töltött paprika, ahogy Gáspár Bea készíti

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Húsleves cérnametélttel  recept
Recept
Egyszerű

Húsleves cérnametélttel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sütőtökös pite meringgel recept
Recept
Rafinált

Sütőtökös pite meringgel

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen recept
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Sültcékla-saláta recept
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

Klasszikus kuglóf recept
Recept
Mester

Klasszikus kuglóf

90 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.