Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mennyei vajkrémes karamelltorta recept
recept
Bonyolult

Mennyei vajkrémes karamelltorta

120 perc
0 adag
Költséges
2015. 11. 28.

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a xlillittel kemény habbá verem. Hozzáadom a sárgáját is, és azzal is verem még 1-2 percig. Majd fakanállal óvatosan hozzákeverem a mézet, a hajdinalisztet, a darált mandulát és a sütőport. Ekkor a massza felét egy másik keverőtálba öntöm. Az egyikhez 1 ek lisztet, a másikhoz 1 ek kakaóport keverek még óvatosan.
  2. A kikent tortaformákba öntöm a tésztát: kakaóst az egyikbe, simát a másikba, majd hőkeveréses sütőbe teszem egyszerre mind a kettőt. Először 150 fokon sütöm őket 10 percig, majd felveszem a hőt 180 fokra, s így sütöm még 10-15 percig. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha kész, akkor a kikapcsolt sütőben hagyom még őket 10-15 percig. Majd kiveszem és a formában hagyom kihűlni.
  3. A karamellhez, egy lábasban folytonosan kevergetve megpirítom a mandulapelyhet.
  4. Egy másikba beleteszem a cukrokat, és addig kevergetem (közepes lángon), míg karamellizálódni nem kezd. Amikor folyós, beleöntöm a szoba-hőmérsékletű tejszínt (ami várhatóan megszilárdítja egy kicsit, de csak kevergessük tovább a tűzön, és újra folyós lesz). Ha megfelelő a sűrűsége, leveszem a tűzről, beleöntöm a mandulát is, majd még melegen a kihűlt piskóták tetejére locsolom az egészet.
  5. A krémhez kis lángon telesen megolvasztom a vajat (folyósra). Majd az elektromos habverő keverőtáljába öntöm, és egy rövid időre hidegre teszem. Amikor kezd megdermedni, de még nem kemény (sötétedik a színe), akkor a mixerrel 5-10 percenként meg-megkeverem, hogy ne álljon össze, hanem lágy habos legyen. Mikor már nyomot hagy benne a habverő, akkor szintén a mixerrel belekeverem a gyümölcscukorszirupot (vagy a mézet) és a vaníliaaromát.
  6. Végül, mikor már jó az állaga, hozzákeverem a tejszínt is. Ettől lesz tökéletes. Megkóstolni is csak ilyenkor érdemes, mert teljesen megváltoztatja, meglágyítja az ízét. Szóval, kóstoljuk meg – de az édességbe számítsuk be, hogy a karamell tetejére fog kerülni, ami, ugye, szintén édes.
  7. Mikor ez is megvan, vízgőz fölé teszem az étcsokit és az olajat, és kis lángon hagyom megolvadni.
  8. A piskótákat tehát, mikor kihűltek, leszedtem kapcsos forma aljáról, sőt, gyorsan meg is locsoltam karamellel, ami mostanra talán meg is dermedt egy kicsit.
  9. Jöhet a krém! A krém felét óvatosan az alsó piskóta karamell rétegének tetejére kenem úgy, hogy ha lehet, ne keveredjenek össze. Ráteszem a felső piskótát, és arra már bátran kenem a krémet, nem baj, ha összekeverednek. Sőt, ha a krémmel megvagyok, a csokit is rálocsolom (nem egy helyre, hanem elszórtan), és azt is elkenem, és cseppet sem bánkódom a tejszínes-karamelles-csokis egyvelegen. (Ugyanis ez a cél.)
  10. Ha szépen elkentük, és még van erőnk, meg egy kis ráadás csokink vagy mandulánk, ez után jöhet a díszítés. Én már dekorcukrot szórtam rá.

Ráhel és csokigyár blog >>>

Recept értékelése

Ajánljuk még

Tarte tatin, a fordított almatorta
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Karamellás-vaníliás pohárkrém
Recept
Egyszerű

Karamellás-vaníliás pohárkrém

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Dobostorta
Recept
Bonyolult

Dobostorta

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Fordított karamellás banántorta
Recept
Egyszerű

Fordított karamellás banántorta

80 perc
|
8 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Csokis-banános amerikai palacsinta
Recept
Egyszerű

Csokis-banános amerikai palacsinta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szőke-Kovács Róza szerző profilképe

Szőke-Kovács Róza

Narancsos-karamellás tiramisu
Recept
Bonyolult

Narancsos-karamellás tiramisu

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Karamellkrémmel töltött csokis keksz
Recept
Egyszerű

Karamellkrémmel töltött csokis keksz

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás-karamellás-pudingos borzaskata
Recept
Mester

Almás-karamellás-pudingos borzaskata

80 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Emese Csiba szerző profilképe

Emese Csiba

Karamellás-fügés kevert süti
Recept
Egyszerű

Karamellás-fügés kevert süti

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Andys secret szerző profilképe

Andys secret

Hasonló receptek

Tarte tatin, a fordított almatorta recept
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Karamellás-vaníliás pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Karamellás-vaníliás pohárkrém

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Dobostorta  recept
Recept
Bonyolult

Dobostorta

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Fordított karamellás banántorta recept
Recept
Egyszerű

Fordított karamellás banántorta

80 perc
|
8 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Narancsos-karamellás tiramisu recept
Recept
Bonyolult

Narancsos-karamellás tiramisu

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Karamellkrémmel töltött csokis keksz recept
Recept
Egyszerű

Karamellkrémmel töltött csokis keksz

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.