Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mennyei vajkrémes karamelltorta recept
recept
Bonyolult

Mennyei vajkrémes karamelltorta

120 perc
0 adag
Költséges
2015. 11. 28.

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a xlillittel kemény habbá verem. Hozzáadom a sárgáját is, és azzal is verem még 1-2 percig. Majd fakanállal óvatosan hozzákeverem a mézet, a hajdinalisztet, a darált mandulát és a sütőport. Ekkor a massza felét egy másik keverőtálba öntöm. Az egyikhez 1 ek lisztet, a másikhoz 1 ek kakaóport keverek még óvatosan.
  2. A kikent tortaformákba öntöm a tésztát: kakaóst az egyikbe, simát a másikba, majd hőkeveréses sütőbe teszem egyszerre mind a kettőt. Először 150 fokon sütöm őket 10 percig, majd felveszem a hőt 180 fokra, s így sütöm még 10-15 percig. Tűpróbával ellenőrzöm. Ha kész, akkor a kikapcsolt sütőben hagyom még őket 10-15 percig. Majd kiveszem és a formában hagyom kihűlni.
  3. A karamellhez, egy lábasban folytonosan kevergetve megpirítom a mandulapelyhet.
  4. Egy másikba beleteszem a cukrokat, és addig kevergetem (közepes lángon), míg karamellizálódni nem kezd. Amikor folyós, beleöntöm a szoba-hőmérsékletű tejszínt (ami várhatóan megszilárdítja egy kicsit, de csak kevergessük tovább a tűzön, és újra folyós lesz). Ha megfelelő a sűrűsége, leveszem a tűzről, beleöntöm a mandulát is, majd még melegen a kihűlt piskóták tetejére locsolom az egészet.
  5. A krémhez kis lángon telesen megolvasztom a vajat (folyósra). Majd az elektromos habverő keverőtáljába öntöm, és egy rövid időre hidegre teszem. Amikor kezd megdermedni, de még nem kemény (sötétedik a színe), akkor a mixerrel 5-10 percenként meg-megkeverem, hogy ne álljon össze, hanem lágy habos legyen. Mikor már nyomot hagy benne a habverő, akkor szintén a mixerrel belekeverem a gyümölcscukorszirupot (vagy a mézet) és a vaníliaaromát.
  6. Végül, mikor már jó az állaga, hozzákeverem a tejszínt is. Ettől lesz tökéletes. Megkóstolni is csak ilyenkor érdemes, mert teljesen megváltoztatja, meglágyítja az ízét. Szóval, kóstoljuk meg – de az édességbe számítsuk be, hogy a karamell tetejére fog kerülni, ami, ugye, szintén édes.
  7. Mikor ez is megvan, vízgőz fölé teszem az étcsokit és az olajat, és kis lángon hagyom megolvadni.
  8. A piskótákat tehát, mikor kihűltek, leszedtem kapcsos forma aljáról, sőt, gyorsan meg is locsoltam karamellel, ami mostanra talán meg is dermedt egy kicsit.
  9. Jöhet a krém! A krém felét óvatosan az alsó piskóta karamell rétegének tetejére kenem úgy, hogy ha lehet, ne keveredjenek össze. Ráteszem a felső piskótát, és arra már bátran kenem a krémet, nem baj, ha összekeverednek. Sőt, ha a krémmel megvagyok, a csokit is rálocsolom (nem egy helyre, hanem elszórtan), és azt is elkenem, és cseppet sem bánkódom a tejszínes-karamelles-csokis egyvelegen. (Ugyanis ez a cél.)
  10. Ha szépen elkentük, és még van erőnk, meg egy kis ráadás csokink vagy mandulánk, ez után jöhet a díszítés. Én már dekorcukrot szórtam rá.

Ráhel és csokigyár blog >>>

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Karamellás-vaníliás pohárkrém
Recept
Egyszerű

Karamellás-vaníliás pohárkrém

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tarte tatin, a fordított almatorta
Recept
Mester

Tarte tatin, a fordított almatorta

100 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Dobostorta
Recept
Bonyolult

Dobostorta

90 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Fordított karamellás banántorta
Recept
Egyszerű

Fordított karamellás banántorta

80 perc
|
8 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Csokis-banános amerikai palacsinta
Recept
Egyszerű

Csokis-banános amerikai palacsinta

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Szőke-Kovács Róza szerző profilképe

Szőke-Kovács Róza

Narancsos-karamellás tiramisu
Recept
Bonyolult

Narancsos-karamellás tiramisu

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Karamellkrémmel töltött csokis keksz
Recept
Egyszerű

Karamellkrémmel töltött csokis keksz

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás-karamellás-pudingos borzaskata
Recept
Mester

Almás-karamellás-pudingos borzaskata

80 perc
|
10 adag
|
Átlagos
Emese Csiba szerző profilképe

Emese Csiba

Karamellás-fügés kevert süti
Recept
Egyszerű

Karamellás-fügés kevert süti

50 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Andys secret szerző profilképe

Andys secret

Hasonló receptek

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.