A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap friss vízben félpuhára főzzük. A húsos füstölt szalonnát csíkokr a vágjuk, zsírját kiolvasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott sonkát és a hagymát. Ha szükséges, kevés olajat aláöntünk és megpirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott zöldpaprikát, megpirítjuk, majd liszttel meghintjük és 1 percig pirítjuk. Felöntjük fél pohárnyival a bab főzővizéből, csomómentesre keverjük, majd az egészet hozzáöntjük a babhoz. Petrezselyemmel, kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezzük. Fedő alatt készre főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.