Előkészítés: Az újburgonyát megtisztítjuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk, majd forrásban lévő, sós vízben 3-4 percig főzzük, lecsepegtetjük. A heringeket megmossuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Kivajazunk egy tűzálló tálat, elterítjük benne az újburgonya felét. Ráfektetjük a heringeket, meglocsoljuk a tejföl felével, rászórjuk a petrezselyem felét, és beborítjuk az újburgonya másik felével. A maradék tejfölt elkeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, a maradék petrezselyemzölddel ízesítjük, végül a reszelt sajtot is beleszórjuk, és a heringes újburgonya tetejére öntjük. A sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. A lilahagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a tejföllel együtt a heringes burgonyához tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 691 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.