Előkészítés: Az újburgonyát megtisztítjuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk, majd forrásban lévő, sós vízben 3-4 percig főzzük, lecsepegtetjük. A heringeket megmossuk, kívül-belül bedörzsöljük sóval, borssal. A petrezselymet leöblítjük, apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Kivajazunk egy tűzálló tálat, elterítjük benne az újburgonya felét. Ráfektetjük a heringeket, meglocsoljuk a tejföl felével, rászórjuk a petrezselyem felét, és beborítjuk az újburgonya másik felével. A maradék tejfölt elkeverjük a tojásokkal, sóval, borssal, a maradék petrezselyemzölddel ízesítjük, végül a reszelt sajtot is beleszórjuk, és a heringes újburgonya tetejére öntjük. A sütőben 30-35 perc alatt szép pirosra sütjük. A lilahagymát meghámozzuk, apróra vágjuk, a tejföllel együtt a heringes burgonyához tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva
1 adag: 691 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.