Elkészítés: A tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. 3 db 30 cm átmérőjű korongra nyújtjuk, tepsi nagyságú sütőpapírlapokra terítjük, tetejükre fektetünk egy 28 cm átmérőjű tálat, és körbevágjuk. 20-25 percre hűvös helyre tesszük.
A meggybefőttet leszűrjük (17 szép szemet félreteszünk a tetejére). 1 dl befőttlében elkeverjük a pudingport, a többit a citromhéjjal, a fahéjjal és a cukorral felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingos meggylét, besűrítjük, végül beleforgatjuk a meggyet, kihűtjük.
A tésztalapokat villával megszurkáljuk. A tepsi peremére támasztjuk a sütőrácsot, hogy sütés közben ne hullámosodjon fel túlságosan a tészta. 200 fokra előmelegített sütőben egymás után 12-14 percig, világos drappra sütjük őket.
A legszebb korongot megfordítjuk, sima oldalát megkenjük a felforrósított ribizlizselével, és szikkadni hagyjuk. A mázhoz 10 dkg cukrot sűrű péppé keverünk a citromlével, egyenletesen elkenjük a ribizlizselé tetején. 10-12 órán át szobahőmérsékleten száradni hagyjuk, mielőtt azonban teljesen megkötne, 16 szabályos cikkre vágjuk a tésztát.
A csokoládét meleg vízfürdőben felolvasztjuk, megkenjük vele a tortalapra fektetett, második korongot, hagyjuk megdermedni. Köré zárunk egy 26 cm átmérőjű tortakarikát, tetejére simítjuk a meggykrémet, és 30 percre hidegre tesszük.
A zselatint 1/2 dl hideg vízben felpuhítjuk. 7,5 dl tejszínt 5 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral félkemény habbá verünk. A zselatint szelíd (lassú) tűzön felolvasztjuk, elkeverjük 2 kiskanál tejszínnel (ha összeugrana, visszatesszük a tűzre, és olvadásig langyosítjuk), majd vékony sugárban, erőteljesen keverve a tejszín egészéhez adjuk, és kemény habbá verjük. Sima csőrös habzsákba szedjük, vékony rétegben bevonjuk vele a meggykrémet, aztán befedjük a harmadik tésztakoronggal, elsimítjuk rajta a maradék habot, és 12 órára behűtjük.
A mázas lapocskákat a torta tetejére fektetjük. 1,5 dl tejszínt felverünk, habzsákba szedjük, rózsákat nyomunk belőle a szeletek peremére és egyet a torta közepére. A félretett meggyel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.