Elkészítés: 7 liter vizet és a felsorolt hozzávalókat (kivéve a zöldségek és a szalicil) összekeverjük.
A maradék 1 liter vizet felforraljuk a szalicillel, hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a többi léhez. Az egészet beleöntjük a hordóba.
Ahogy érnek a telken vagy a konyhakertben, netán a piacos néni kertjében a hozzávaló zöldségek (mint pl. paprika, uborka, zöldparadicsom, sárgarépa, karfiol, kis dinnye, kis cukkini, kis patiszon stb.), úgy rakosgatjuk a hordóba, míg meg nem telik.
Gondolom, nem kell mondani, hogy a zöldségeket alaposan meg kell mosni, a sárgarépát, karalábét meghámozni. Szőlővesszővel vagy meggyfa ágacskákkal leszorítható a zöldségféle a hordóban.
Mindig lepje el a lé. CSAK műanyag vagy fa eszközzel szabad belenyúlni,kiszedni és néha átkeverni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.