A palacsinta hozzávalóit egy keverőtálba mérjük, és kézi habverővel összekeverjük. A palacsintasütőbe, az első palacsinta sütése előtt, egy evőkanálnyi olajat hevítünk, ha sok a felesleg, egy bögrébe leöntjük. (Ez a mennyiség az összes palacsintához elegendő lesz.) Kisütjük a palacsintákat, a szokásos módon, és félretesszük.
A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra kockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát,hozzáadjuk a darált húst, és erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük a tűzre, és fedő alatt, saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), ha szükséges kevés vizet adunk hozzá.
A szaftot egy kisebb edénybe öntjük, hozzáadjuk a tejfölt (rizstejszínt) összeforraljuk, félre tesszük.
A palacsinták közepére evőkanálnyi darálthúsos tölteléket teszünk, majd batyu-szerűre hajtjuk, és konyhai kötözőzsineggel összekötjük a szájánál. Így járunk el a többi palacsintával is.
Tepsibe sorakoztatjuk a batyukat, a beforralt szaftot alá öntjük, és forró sütőben kb 10 perc alatt átforrósítjuk. Azonnal, forrón tálaljuk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.