Elkészítés: A csicseriborsót beáztatom, 2 napra a hűtőbe teszem. (A csicseriborsó még a babnál is nehezebben adja meg magát, sokáig kell főzni, ezzel a hosszú áztatással lehet valamit rövidíteni a főzési időn, de persze észíthetjük konzerv főtt csicseriborsóból is.)
A főzés napján felteszem a csicserit főni sós vízben. Közben a szezámmagot egy kicsit megpörkölöm száraz serpenyőben. A fokhagymát és a chilit aprítom.
Amikor a csicseriborsó már puha, leszűröm, egy keverőtálba teszem, hozzáadom a szezámmagot, a felaprított petrezselymet, a fűszereket, öntök bele olívaolajat - és egy keveset a főzővízből. Botmixerrel pépesítem.
A pépet átteszem egy másik tálba, belekavarom a fokhagymát és a chilit. Néhány órányi pihentetés után pirítóssal és friss paradicsommal tálalom, illetve a paradicsom aprórakockázva bele is keverhető a krémbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.