Elkészítés: Az apróra vágott hagymát és fokhagymát zsiradékon megpárolom, hozzáadom a zöldségeket ( a répát nagyobb darabokra felszeletelve, a zöldbabot elfelezve). Fűszerezem sóval, borssal, fűszerpaprikvál, felöntöm 2,5 dl vízzel, 10 percig főzöm.
Vas- vagy cserépedénybe rétegezem: először a szalonnaszeletek jönnek, erre a burgonya 1/3 része felkarikázva, aztán hússzeletek, ezeket meghintem sóval, ha kell, még borssal és paprikával, és a ragu felét ráöntöm. Erre a burgonyából ismét 1/3 rész, erre érkezik a hurka, majd a ragu másik fele. A tetejére az utolsó harmad burgonya, végül vékony sonkaszeletek.
Jó 2 órát 170 fokon fedő alatt sütöm, majd 200 fokon fedő nélkül megpirítom a sütőben.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.