Elkészítés: A darált húst beleteszem egy tálba, ráreszelem sajtreszelővel a hagymát, a fokhagymát és a répát. Ez a leghosszadalmasabb művelet. :)Hozzáadom az összetördelt rozmaringot és ízlés szerint sót, majd összegyúrom.
Kisméretű golyókat formálok belőle, és sütőpapírral kibélelt tepsibe teszem. A sütőpapír azért kell, hogy ne égjen rá a tepsire a hús, mivel nincsen benne semmi zsiradék. :) Nagyjából fél óra alatt sül meg.
A püréhez felteszem a felkockázott krumplit főni sós vízben. Az apróra vágott fokhagymát a rozmaringgal a dióolajban megpirítom. Ezt adom hozzá a leszűrt krumplihoz, pürésítem, de nem mixerrel, hanem csak nyomóval átnyomkodom és összekeverem.
A húsgombócokat a fűszeres krumplipürével tálalom.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.