Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A húst összekeverjük a fűszerekkel, a tojással, a zsemlemorzsával, a fokhagymával, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Elkészítés: A mártáshoz is meghámozzuk a fokhagymát, és összezúzzuk. A zellert megtisztítjuk, felszeleteljük. Az újhagymát megmossuk, vastagabb karikákra vágjuk. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és kiemeljük a magházát. A hűtőből kivesszük a húst, kis golyókat formázunk belőle. Felforrósítjuk a 2 dl olajat, és 5 perc alatt elősütjük benne a golyókat. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a fokhagymát, a zellert, és kevés víz hozzáadásával 3-4 percig pároljuk. Rászórjuk a curryt, és felöntjük az alaplével. Beletesszük a mazsolát, az almát, a újhagymát, a koriandert, a gyömbért, (ízlés szerint erős paprikát) és a sót. Felforraljuk. Amikor a mártás forr, beletesszük a húsgolyókat, és 10 percig kíméletesen főzzük. Az ecetet és a joghurttal kikeverjük a keményítőt, a húsgolyókhoz öntjük, és még 3-4 percet főzzük. Tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag köret nélkül: 299 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.