Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A húst összekeverjük a fűszerekkel, a tojással, a zsemlemorzsával, a fokhagymával, és 1 órára hűtőbe tesszük.
Elkészítés: A mártáshoz is meghámozzuk a fokhagymát, és összezúzzuk. A zellert megtisztítjuk, felszeleteljük. Az újhagymát megmossuk, vastagabb karikákra vágjuk. Az almát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és kiemeljük a magházát. A hűtőből kivesszük a húst, kis golyókat formázunk belőle. Felforrósítjuk a 2 dl olajat, és 5 perc alatt elősütjük benne a golyókat. Felolvasztjuk a vajat, rátesszük a fokhagymát, a zellert, és kevés víz hozzáadásával 3-4 percig pároljuk. Rászórjuk a curryt, és felöntjük az alaplével. Beletesszük a mazsolát, az almát, a újhagymát, a koriandert, a gyömbért, (ízlés szerint erős paprikát) és a sót. Felforraljuk. Amikor a mártás forr, beletesszük a húsgolyókat, és 10 percig kíméletesen főzzük. Az ecetet és a joghurttal kikeverjük a keményítőt, a húsgolyókhoz öntjük, és még 3-4 percet főzzük. Tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag köret nélkül: 299 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.