Elkészítés: A lisztet a tojásokkal, sóval és annyi vízzel, amennyit felvesz, összegyúrom, nyújtható tésztává, kicsit pihentetem.
Nekilátok a húsos tölteléknek. A hagymát és a fokhagymagerezdet megtisztítom, mindkettőt apróra vágom, a húst felkockázom, sózom, borsozom. A libazsírt egy serpenyőben felhevítem, beleadom a hagymát és a fokhagymát, gyengén sózom, üvegesre párolom. Beleadom a húst, fűszerezem, felöntöm a borral, és fedő alatt, lassú tűzön puhára főzöm, ha igényli, adok még hozzá kevés bort.
Amíg a hús készül, kétfelé választom a tésztát, mindkettőt kinyújtom olyan 3-4 milliméter vastagságúra, az egyiket egy nagyobb tálcán félreteszem, a másikat a deszkán hagyom.
Elkészült a húsom, lehúzom a tűzről, adok bele kevés tejfölt, hagyom kicsit hűlni, majd ledarálom. A darált húsos masszámból kanállal a deszkán lévő, kinyújtott tésztára adagolok egy-egy halmot, egymástól olyan 5-6 centis távolságra, függőlegesen és vízszintesen egyaránt. Amikor kész vagyok, ráborítom a másik kinyújtott tésztámat, a húshalmok körül kézzel összenyomkodom, derelyevágóval rombusz alakúra vágom.
Az így kapott derelyéket, bő sós, olajos, forrásban lévő vízben kifőzöm.
Tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal meghintve azonnal tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.