Elkészítés: A káposztaleveleket sós, forró vízben roppanósra főzzük, majd lecsepegtetjük, kihűtjük. A zsemléket hideg vízbe beáztatjuk, kézzel kinyomkodjuk. A megmosott gombát kicsi cikkekre vágjuk, a forró olajon megpirítjuk, kihűtjük.
Az előkészített káposztalevelek vastag levélerezetét, éles késsel vékonyan levágjuk. Ezután a töltelékhez a darált húst keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a zsemléket, az aprított vöröshagymát és fokhagymát, a pirított gombát, sóval, borssal, az aprított petrezselyemmel, rozmaringgal ízesítjük, és jól összedolgozzuk.
A tölteléket 8 részre osztjuk, a káposztalevél felénk eső részére tölteléket teszünk, a káposztalevél két szélét ráhajtjuk, majd szorosan felcsavarjuk.
Végül olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.