Elkészítés: A megtisztított mellfilét feldaraboljuk dobókocka nagyságúra. Vízben feltesszük főni a 2 húsleveskockával, és befűszerezzük kevés kakukkfűvel.
15 perc múlva beletesszük a vízbe a megtisztított, rózsára bontott karfiolt. A megtisztított sárgarépát és a zöldséget bevágjuk hosszában. A karalábét és a burgonyát kettévágjuk, a zellert egészben hagyjuk, és a zöldségeket és a zeller zöldjét a levesbe tesszük. Ha szükséges, még megsózzuk, de vigyázzunk, mert a leveskockák sót is tartalmaznak. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús megfő.
Ekkor kiszedjük a zöldségeket és külön a húst a levesből. A karfiolt burgonyatörővel vagy aprítóval összetörjük. A többi zöldséget félretesszük.
Az összetört karfiolt felengedjük a húslével, és beletesszük a húst is. Egy pici borssal megfűszerezzük. Kb. 10 percig még tűzre tesszük.
Majd a lisztből és tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük a levesünket.
Tálaláskor a sárgarépát, burgonyát a leveshez adhatjuk, a tetejére tejfölt kanalazhatunk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.