Elkészítés: A megtisztított mellfilét feldaraboljuk dobókocka nagyságúra. Vízben feltesszük főni a 2 húsleveskockával, és befűszerezzük kevés kakukkfűvel.
15 perc múlva beletesszük a vízbe a megtisztított, rózsára bontott karfiolt. A megtisztított sárgarépát és a zöldséget bevágjuk hosszában. A karalábét és a burgonyát kettévágjuk, a zellert egészben hagyjuk, és a zöldségeket és a zeller zöldjét a levesbe tesszük. Ha szükséges, még megsózzuk, de vigyázzunk, mert a leveskockák sót is tartalmaznak. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús megfő.
Ekkor kiszedjük a zöldségeket és külön a húst a levesből. A karfiolt burgonyatörővel vagy aprítóval összetörjük. A többi zöldséget félretesszük.
Az összetört karfiolt felengedjük a húslével, és beletesszük a húst is. Egy pici borssal megfűszerezzük. Kb. 10 percig még tűzre tesszük.
Majd a lisztből és tejfölből habarást készítünk, és besűrítjük a levesünket.
Tálaláskor a sárgarépát, burgonyát a leveshez adhatjuk, a tetejére tejfölt kanalazhatunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.