Elkészítés:A nyers karalábékat meghámozzuk, belsejüket karalábévájóval kivájjuk, kissé besózzuk, félrerakjuk.
Elkészíjük a tölteléket. A felaprított hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, beleaprítjuk a fokhagymát. Ha összefőtt, lehúzzuk a tűzről, kissé kihűtjük.
Ezután a húsos masszát összekavarjuk a szezámmaggal, a félig megfőtt rizzsel, a tojással és a borssal.
A karalábékból kiöntjük az összegyűlt vizet, és beletöltjük a tölteléket. Tűzálló tálba kevés olajat öntünk, a kivájt karalábéforgáccsal megterítjük az edény alját, lehet a zsenge levelekből is néhányat rátenni. Sózzuk, cukorral meghintjük, és a megtöltött karalábékat ráültetjük. Kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt betesszük a sütőbe, közepes hőmérsékleten hagyva párolódni.
Többször ellenőrizzük a karalábék puhaságát, végül a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, az összevagdalt petrezselyemmel meghintjük, néhány percre visszatesszük a sütőbe, feltekerve a hőmérsékletet. Legvégül sajtot olvasztunk a tetejére.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.