Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus kuglóf
Tárkonyos csirkeraguleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Dödölle - az eredeti recept
Káposztás tészta egyszerűen
Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Hagymás rostélyos
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hússal töltött zsenge karalábé recept
recept
Bonyolult

Hússal töltött zsenge karalábé

60 perc
0 adag
Átlagos
2013. 04. 12.

Elkészítés

Elkészítés:A nyers karalábékat meghámozzuk, belsejüket karalábévájóval kivájjuk, kissé besózzuk, félrerakjuk.

Elkészíjük a tölteléket. A felaprított hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a bazsalikomot, beleaprítjuk a fokhagymát. Ha összefőtt, lehúzzuk a tűzről, kissé kihűtjük.

Ezután a húsos masszát összekavarjuk a szezámmaggal, a félig megfőtt rizzsel, a tojással és a borssal.

A karalábékból kiöntjük az összegyűlt vizet, és beletöltjük a tölteléket. Tűzálló tálba kevés olajat öntünk, a kivájt karalábéforgáccsal megterítjük az edény alját, lehet a zsenge levelekből is néhányat rátenni. Sózzuk, cukorral meghintjük, és a megtöltött karalábékat ráültetjük. Kevés vizet öntünk alá, majd fedő alatt betesszük a sütőbe, közepes hőmérsékleten hagyva párolódni.

Többször ellenőrizzük a karalábék puhaságát, végül a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, az összevagdalt petrezselyemmel meghintjük, néhány percre visszatesszük a sütőbe, feltekerve a hőmérsékletet. Legvégül sajtot olvasztunk a tetejére.

Megjegyzés
A receptet Fábián Sándorné küldte. Köszönjük! Fotó: AS

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.