Elkészítés: A hozzávalókból kelt tésztát készítünk (én a kenyérsütőre hagytam a dagasztást-kelesztést :) ).
A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik feléből egy nagyobb és egy kisebb gömböt formázunk, ezeket összeillesztjük. A szárnyakat bevágásokkal alakítjuk ki. A hátára és a fejére késsel barázdákat húzunk. A szemek lehetnek gyöngycukorból (a képen jégcukorból van), csőrként pedig mandulát dugunk a tésztába. A fejet és a törzset tejjel összeragasztjuk.
A maradék tésztából ugyanígy elkészítjük az 5 csibét.
A tyúkanyót sütőpapírral bélelt tepsibe ültetjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük, majd mellé helyezzük a csibéket, és további 20 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.