Elkészítés: A lisztet átszitáljuk, a cukrokkal összekeverjük. Az élesztőt elmorzsoljuk, 1 dl langyos cukros tejben felfuttatjuk. A liszt közepébe ütjük a tojásokat, beleöntjük a megkelt élesztőt, és a többi langyos tejjel jól kidolgozzuk. Utoljára adjuk hozzá a langyos olvasztott vajat, és szép szálasra kidagasztjuk. Kelesztőtálba tesszük, tetejét kevés liszttel megszórjuk, és duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd 6 darabra vágjuk. Hosszabb csíkokat sodrunk, és 3 darabot összefonunk, így 2 kalácsot kapunk. Tepsire vagy sütőtálba tesszük, felvert tojással lekenjük. Fél órát kelesztjük, majd újból lekenjük felvert tojással.
180 fokra melegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.