Elkészítés: A tésztához a vizet, a vajat és a sót felforraljuk. A tűzről levéve állandó keverés mellett a lisztet hozzáadjuk, és addig keverjük, amíg az edény falától elválik. A forró tésztát a tojásokkal simára keverjük, ha kihűlt, belekeverjük a sütőport. Kb. 20 db egyforma golyót formázunk a tepsibe, és előmelegített sütőben kisütjük.
A krémhez a tojások fehérjét félig felverjük, hozzáadjuk a porcukrot, és gőz felett kemény habbá verjük. A tejet a vaníliás cukorral felforraljuk. A tojássárgájákat, a pudingport és a lisztet kevés tejjel simára keverjük, 2-3 evőkanál langyos tejjel felhígítjuk, és a forrásban lévő tejhez öntjük. Folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ha már pöfög, akkor jó. Óvatosan a forró krémhez keverjük a keményre vert tojásfehérjét (inkább csak beleforgatjuk), amíg jól elvegyül a fehér és a sárga krém. Hagyjuk kihűlni.
A kihűlt tészták felső 1/3 részét levágjuk, az alját krémmel megtöltjük majd ráhelyezzük a tetejét, és porcukorral meghintjük.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.