Elkészítés: A tésztához a 2 egész tojást, 20 dkg kristálycukrot, 6 dkg vajat habosra keverünk. Majd 3 dkg kakaóport és 1 csomag sütőport is hozzákeverünk. Ezután 2,5 dl tejet, végül 30 dkg darás lisztet adunk hozzá. Kivajazott tortaformába öntjük, és 170 fokos sütőben 40-45 percig (tűpróba!) sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
A töltelékhez 3/4 liter tejben megfőzünk 2 csomag tejszín ízű pudingport. 20 dkg margarint szép habos-fehérre keverünk 20 dkg porcukorral. Ha a puding kihűlt a kettőt összekeverjük.
A másik töltelékhez a tortaformát (amiben a tésztát sütöttük) kibéleljük fóliával, és elterítünk benne egy üveg magozott meggybefőttet, majd leöntjük 2 csomag gyümölcskocsonyaporból (kb. 4 dl) készített zselével. Ha a zselé megkeményedett, összeállíthatjuk a tortát. A sorrend a következő:
Alulra a tészta egyik fele kerül, erre egy réteg krémet kenünk, rátesszük a meggyes zselét, majd megint krém következik, és a tetejére kerül a tészta másik fele. Krémet hagyjunk a bevonáshoz és a díszítéshez! Végül a tetejét tortadarával is megszórjuk.
Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.