Elkészítés: Lisztet sütőporral, csipet sóval összekeverem, összemorzsolom a margarinnal. Hozzáteszem a tojássárgákat, olajat, porcukrot, tejet, és addig gyúrom, amíg összedolgozódik minden alapanyag. Ha ragad, pici lisztet lehet hozzáadni. Fél órát pihentetem, addig előmelegítem a sütőt 180 fokra, és 2 tepsit kibélelek sütőpapírral. A tésztából diónyi golyókat formálok (nem kell nyújtani, meg szaggatni, csak gyúrmázni kell:)), tepsibe pakolom őket, és kb. 10-15 perc alatt aranybarnára sütöm. (Nekem egy adag tészta 3 nagy tepsiben fér el.) Ha kész van, a golyókat beleszórom egy nagy tálba, konyharuhával letakarom, és berakom a kamrába.
MÁSNAP!: A golyók lapos felét késsel kivájom. A morzsalékot egy tálba gyűjtöm, hozzáadom a tejet, darált diót, kakaót, vaníliás cukrot, porcukrot és a rumot. Az egészet jól összekeverem, és a kivájt golyókba visszatöltöm. Egyet-egyet összenyomok, és kész a barack.
Díszítés:
Kis pumpás fújókba töltjük az aromákat. A barack egyik felét meggy-, a másik felét dióaromával fújjuk be. Aki édesszájú, az finomított kristálycukorban megforgathatja a barackokat, de szerintem az már túl édes. :)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.