Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk egy csipet cukrot, majd 2 evőkanál lisztet. Alaposan összekeverjük, és lefedve 50 fokos sütőben vagy meleg helyen hagyjuk, hogy az élesztő felfusson.
Egy nagy tálban összekeverjük a maradék lisztet, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a csipet sót, a citromok reszelt héját, az olvasztott vajat, a tojássárgákat, valamint a felaprított aszalt gyümölcsöt, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. 25 percig hagyjuk kelni a tésztánkat 50 fokos sütőben vagy meleg helyen.
Amikor szépen megkelt a tészta, kenyérformába öntjük, tetejét megkenjük tojássárgájával, megszórjuk szeletelt mandulával, és 160 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Mielőtt kivennénk a sütőből, a tűpróbát mindenképp végezzük el, és győződjünk meg róla, hogy teljesen átsült a kalácsunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.