Elkészítés: A pác hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a felkockázott csirkehúst. Néhány órán vagy akár 1 éjszakán keresztül is hagyjuk a pácban. Másnap szűrjük le, a páclevet tegyük félre.
Felforrósított vajban pirítsuk meg a csirkét, öntsük rá a pác felét, illetve tegyük bele a szósz hozzávalóit is: a paradicsompasztát, a cukrot és a tejszínt. Főzzük össze és tegyük félre.
A fűszeres krumplitekercshez összekeverjük a kétféle lisztet az olajjal és a fűszerekkel, és annyit meleg vizet adunk hozzá, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Majd félujjnyi vastag téglalap formára kinyújtjuk, és ráhalmozzuk a tölteléket: a főtt burgonyát villával összetörjük, belekeverjük az összevágott zöldpaprikát, a fűszereket és a tojást. A tölteléket egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztán, amit szorosan feltekerünk, és az így kapott tésztakígyót ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. Bő, forró olajban kisütjük, a sütés folyamán a töltelék besötétedik.
A chutney-hoz egy serpenyőben a felolvasztott vajban megpirítjuk a fűszereket, majd beletesszük az almát és a mazsolát, és puhára pároljuk, de ne főzzük szét a gyümölcsöt. Kb. 20 perc alatt elkészül.
Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.