A 3 csepp citrommal kikenünk egy tálat, bele a csipet sót, ebbe teszünk hat tojás fehérjét, és habot verünk belőle. Ha félig felverődött, hozzáadunk 120 g cukrot, majd tovább verjük. Ehhez közvetlenül adagoljuk egyesével a tojások sárgáját. A lisztet a kakaóporral átszitáljuk, majd hozzáadjuk a tojáshabhoz, óvatosan elkeverjük. Végül az olajat is hozzácsepegtetjük.
Az így kapott masszát sütőpapírral bélelt formába öntjük, 180 fokra melegített sütőben hőlégkeveréssel 20 percig sütjük. Utána levesszük 160 fokra és további 15-20 percig sütjük (hőlégkeveréssel). Tűpróbával ellenőrizzük, rácson kihűtjük.
A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, félre tesszük hűlni. A maradék egész tojásokat 125 gramm cukorral csípősre melegítjük (gyakorlottak közvetlenül tűz fölött, kezdők vízgőz fölött tegyék), robotgéppel hűlésig keverjük, habosítjuk. A vajat szobahőmérsékleten kihabosítjuk. Hozzáöntjük a kihűlt csokit, tovább keverjük. Beleöntjük a rumot vagy whisky-t, és összeturmixoljuk. Végén adjuk hozzá a cukros tojáshabot, ezt is bátran turmixgéppel keverjük. Ha elkészült, keverőlapáttal átkeverjük.
A 3 részre vágott piskótát megtöltjük. A krém a külső borításra is elég!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.