Elkészítés: 1. A szalonnát kockára vágom, kiolvasztom a zsírját, kevés olajat öntök hozzá, majd a durvára szelt hagymát megpuhítom-pirítom rajta.
2. Leveszem a bográcsot a tűzről, és ha kihűlt, 5-6 púpozott evőkanál pirospaprikát szórok rá. Ízlés szerint lehet kevesebbet-többet.
3. A 2x2 centisre vágott húst beleteszem, és fehérre párolom, majd felöntöm vízzel úgy, hogy éppen ellepje.
4. Hozzáadom a kis kockára vágott paradicsomot, a sárga- és fehérrépát, a paprikát és a zellert.
5. Fűszerezem borssal, Erős Pistával, nagy adag kakukkfűvel, apróra vágott fokhagymával, a babérlevéllel és csipet gyömbérrel.
6. Ha a hús 2/3-ra főtt (2-2,5 óra), megsózom, de nem szabad előbb, mert a hús *bekeményít*.
7. Hozzáadom a vékonyra vágott gombát, és utánízesítem. Az elfőtt levet a borral és vízzel pótolom. A végén lesütöm szaftjára.
8. Főtt burgonyával vagy ropogós kenyérrel tálalom.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.