A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Csupacsokis brownie
Tárkonyos csirkeraguleves
Farsangi szalagos fánk
Babgulyás
Vadas marha
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus grízgaluska leves
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Dubarry-csirkemell
Ír almatorta barackkal és kardamommal recept
recept
Bonyolult

Ír almatorta barackkal és kardamommal

75 perc
0 adag
Átlagos
5
2012. 08. 15.

Elkészítés

Elkészítés: A puha vajat a liszttel elmorzsolom, majd hozzáadom a felvert tojást, a tejet, a sót meg a vaníliás cukor felét. Összekeverem, egészen lágy tésztát kapok.

A sütőt előmelegítem 175 C fokra.

Egy közepes méretű pitetálat (vagy hőálló tányért) kivajazok, és ebbe nyújtom vagy nyomkodom bele a tészta felét.

Rászeletelem a tésztára a megpucolt barackokat, majd a megtisztított, kisebb kockákra vágott almát.

Egy tálkában összekeverem a 2 evőkanál cukrot a fahéjjal és a gyömbérrel, a kardamommagokkal és a fél vaníliás cukorral. Ezt a keveréket szórom a gyümölcsök tetejére (jobb, ha kávédarálóban összedaráljuk a kardamom miatt).

Lisztezett asztalon kerekre nyújtom a megmaradt tésztát, ráemelem a piteformára, a széleit lenyomkodom. A maradékból alma formát és levélformát készítek a tetejére, a közepén vágok egy kereszt alakú nyílást a keletkező gőzöknek.

Egy pohárba kevés tejet öntök, ezt ecsettel szétkenem a tészta tetején, meghintem vékonyan kristálycukorral, és betolom az előmelegített sütőbe 55-60 percre. Addig sütöm, amíg szép aranyszínű, ropogós lesz a külseje.

Megjegyzés
Rachel Allen receptje egy kicsit átdolgozva, ő puhára felvert tejszínt javasol mellé. A receptet és a fotót Ekesandi küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Hasonló receptek

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.