Elkészítés: Vesszük a kárászokat és lepikkelyezzük, levágjuk a farokuszonyát és melső uszonyait is eltávolítjuk. Beirdaljuk a gerince mellett mindkét oldalon. Ezután nem bontjuk fel, hanem az oldalán belevágunk közel a fejéhez, és a 4-5. bordája közt egyetlen 3 cm hosszú bemetszést teszünk, amin keresztül benyúlva kisujjunkkal eltávolítjuk a kárász epéjét (lent a vastagbél felé keressük és kampószerűen tartva ujjunkat húzzuk ki a béllel együtt). Vigyázzunk, hogy ne nyomjuk szét az epét, mert megkeseredik az egész! Ízlés szerint a beleket, májat stb is el lehet távolítani (én nem szoktam), de az ikrája mindenképp maradjon benne! Ez a lényege ugyanis, hogy minden benne fő a halban.
Az így előkészített halakat felöntjük annyi hideg vízzel, hogy ellepje őket, és elkezdjük lassan (minél lassabban) melegíteni. Mikor majdnem kész, akkor az egész picire vágott fokhagymát hozzátesszük. Ezután - de mikor már teljesen megfőnének a halak - adjuk hozzá a tejet. Ízlés szerint sózzuk, amikor akarjuk. Ha kész, a halakat óvatosan kiszedjük (nem összetörni szegénykéket), és egy külön tálra helyezzük. A levét bögrékbe mérjük, és megszórjuk a tetejét egy kis zöldhagymával. A halakat kézzel tudjuk a leggyorsabban enni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.