Előkészítés: A szárított gombát 20 percre beáztatjuk annyi meleg vízbe, amennyi bőven ellepi. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, húsát felszeleteljük. A póréhagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A tofut csíkokra vágjuk. A szójababcsírát lecsepegtetjük.
Elkészítés: Nagy fazékban enyhén sós vizet forralunk. Beleszórjuk a tésztát, és állandó keverés mellett – nehogy a szálak összetapadjanak – 3 percig forraljuk. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, majd jól lecsepegtetjük. A beáztatott gombáról leöntjük a vizet, a gombát kinyomkodjuk, majd nem túl apróra összevágjuk.
Egy wokot közepes lángon felhevítjük, beleöntjük az olajat, és körbefuttatjuk az oldalán. Rászórjuk a gyömbért és a fokhagymát, 30 másodpercig kevergetjük, majd hozzáadjuk a gombát, a cukkinit, a póréhagymát, fagyosan a cukorborsót és a tofut. Állandó keverés mellett 4 percig pirítjuk, majd 1,5 l vízzel felöntjük, felforraljuk, majd takarékra tesszük, és csendesen tovább főzzük kb. 5 percig. Szójaszósszal fűszerezzük, beletesszük a szójababcsírát, és összeforraljuk. Az újhagymát megtisztítjuk, összevágjuk. A tésztát négy tányérba szedjük, majd ráöntjük a levest. Megszórjuk az újhagymával.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.