Elkészítés: 150 fokra előmelegítjük a sütőt.
7 db tojást szétválasztunk, a 7 db fehérjét jól felverjük 7 evőkanál cukorral, hozzáadunk 7 evőkanál lisztet és 1/2 csomag sütőport, ezzel szépen óvatosan kikeverjük. Közepes méretű (24x33 cm), sütőpapírral kibélelt tepsiben 15-20 perc alatt világos színűre sütjük.
Amíg a tészta sül, egy tejforralásra alkalmas edényben a 7 db tojássárgát 3 evőkanál cukorral, 4 csomag vaníliás cukorral, 4 evőkanál liszttel elkeverjük, majd lassan hozzáadunk 4 dl tejet, és azzal simára keverjük. Ezt feltesszük a tűzhelyre, és sűrű krémmé főzzük. Ha levettük a tűzről kevergetjük még egy kicsit, úgy hamarabb kihűl.
Ha már langyos, 10 dkg vajat beleteszünk, és azzal tovább keverjük, amíg a vaj fel nem olvad.
A tésztát kiborítjuk a tepsiből, és ha kihűlt, a főzött krémet egyenletesen rákenjük.
A 2 csomag tejszínhabpótló port 2 dl tejjel felverjük, és a krém tetejére kenjük. A sütit megszórhatjuk dekorcukorral, csokireszelékkel, de akár díszítés nélkül is hagyhatjuk. 1-2 órára betesszük a hűtőbe, hogy lehűljön teljesen, és úgy tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.