Elkészítés: A marinádhoz a felforrósított olajra dobjuk a vastagon felszeletelt hagymát és koriandermagokat, folyamatos kevergetés mellett kb. 5 percig pirítjuk. Majd hozzáadjuk a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat, és további 5 percig főzzük, ezután adjuk csak hozzá a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, a curryt, valamint a felkockázott paradicsomot. Időnként megkeverve 8 percig rotyogtatjuk. Cukor, ecet, némi só és bors hozzáadásával ízesítjük.
Amíg fő, egy másik serpenyőben 1 evőkanál olívaolajat melegítünk. A halat csíkokra vágjuk, sózzuk, lisztbe forgatjuk, ezután felvert tojásba mártjuk, majd kisütjük a kevés olajon, oldalanként kb. 2 perc alatt. Papírszalvétára szedjük ki, hogy lecsöpögjön róla a felesleges zsiradék.
Ezután a zöldségekhez adjuk a haldarabokat, kissé félrehúzva a zöldséget, úgy helyezzük az edénybe, hogy az aljára kerüljenek. Felöntjük annyi alaplével, hogy a halat elfedjék a zöldségek és a folyadék.
A tűzről levéve hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd hűtőbe tesszük néhány órára, de még jobb, ha 1 egész éjszakára – így az ízek remekül összeérnek.
Friss aprított korianderrel megszórva, ropogós héjú kenyérrel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.