Elkészítés: Kikeverem a tojássárgákat a cukorral, az olajjal és a joghurttal. Beleszórom a sütőporral elkevert lisztet, a legvégén pedig a habot is beledolgozom. Forró sütőben megsütöm.
Ezt az alaptésztát ezerképpen lehet variálni:
1. bármilyen gyümölccsel - a gyümölcs felét apróra vágom, és a tésztába keverem, a másik felét pedig a tetejére rakosgatom. A gyümölcstől függően fűszerem citrommal, naranccsal, fahéjjal, szegfűszeggel, kardamommal, gyömbérrel.
2. csokis - 2 evőkanál kakaót, 1 narancs reszelt héját, pici fahéjat, durvára vágott étcsokit is teszek a tésztába
3. magos - mindeféle magokat (mogyoró, dió, mandula, szezámmag) szórok bele, és pici fahéjat, gyömbért
4. csavart - ilyenkor a fele tésztát kakaóval, a másik felét anélkül készítem. A tepsibe öntöm a sima tésztát, majd rá a kakaóst, és villával picit összekavargatom (persze ebbe is mehet bármi!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.