A csirkemellet a felhevített olajon nagy lángon pirítani kezdjük. A már lepirított felét sózzuk és borsozzuk, mellé dobjuk a fokhagymát, azt is megpirítjuk. Előmelegített sütőbe tesszük a csirkemellet 190 fokra, és pár percig sütjük.
A vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, majd ezt is pirítjuk. Megszórjuk pirospaprikával. Felöntjük 1/2 liter vízzel.
Babérlevéllel, sóval és késhegynyi fehérborssal ízesítjük.
Mikor már forr a víz, hozzáadjuk a lencsekonzervet is. Kóstoljuk, ha kell, sózzuk!
Ha a krumpli megpuhult, a joghurtot kikeverjük a liszttel, a főzőléből merünk hozzá és ezzel behabarjuk. A sült csirkével tálaljuk!
Megjegyzés
Gyakran készítem ezt a fajta sült csirkemellet például szendvicsbe, vagy sajtszósszal és burgonya körettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.