Elkészítés: A padlizsánokat meghámozzuk, a száras végüket levágjuk, és kb. 1 cm-es lapokra szeleteljük.
A szeletek száras vége felől éles késsel tasakot vágunk, majd kívülről enyhén sózzuk és fél óra múlva lecsöpögtetjük vagy felitatjuk törlőpapírral a nedvességet.
A padlizsánszeleteket megtöltjük a pépesre kavart juhtúróval, kézzel egyenletesre lapítjuk, majd lisztbe, tojásba (előzőleg felverjük egy csipet sóval és 1 kávéskanál ételízesítővel), zsemlemorzsába forgatjuk, és forró zsiradékban mindkét oldalukat rózsaszínűre sütjük.
Paradicsomsalátával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.