Elkészítés: A gombát megtisztítjuk, majd a fejét meg a szárát különválasztjuk. A kalapokat üregükkel felfelé kivajazott tűzálló tálba rakjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, az olajon néhány perc alatt megfonnyasztjuk. Közben a gombaszárakat apróra vágjuk, a hagymára dobjuk. Nagy lángon 6-8 percig pirítjuk, ezalatt megpuhul és a leve is elfő. Megsózzuk, ételízesítőt is szórunk bele, majd a tűzről levéve a juhtúróval összekeverjük, és a gombafejek üregébe púpozzuk. Kevés tejföllel meglocsoljuk.
Előmelegített sütőben a közepesnél valamivel nagyobb lángon (190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon) kb. 15 percig sütjük.
Ezalatt a mártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a morzsát aranysárgára pirítjuk rajta. Tejföllel dúsítjuk, megsózzuk, citromlével ízesítjük.
Tálaláskor a töltött-sült gombára locsoljuk, végül fölaprított petrezselyemmel megszórjuk. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.