Elkészítés: 4 tojássárgáját kikeverünk 20 dkg vajjal, 20 dkg cukorral. Hozzáadunk 18 dkg lisztet, fél csomag sütőport, továbbá 1 citrom reszelt héját, végül a felvert tojásfehérjét. Sütőpapiros tepsiben megsütjük 180 fokon 25-30 perc alatt.
A tésztát megkenjük pikáns lekvárral, lehet bármilyen savanykás ízű, pl. barack, alma, birsalma, rebarbara, szilva stb.
Száraz *krémet* keverünk 20 dkg darált dióból, 15 dkg porcukorból, 1 csomag vaníliás cukorból és 4 evőkanál rumból (aromából), majd villával elegyengetjük a tésztán.
Ezt követően 1 tojást, 3 evőkanál keserű holland kakaót, 10 dkg porcukrot, 20 dkg vajat habosra keverünk, majd kanalanként rákenjük a diós töltelékre.
Tetejére dekorcukrot szórunk, de akinek van kedve, csokimázat is kenhet rá.
Hűvös helyre tesszük 1-2 órára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.