Elkészítés: A polentához a sajtos lereszeljük. A vizet a sóval egy mély lábasban forrásig melegítjük, a kukoricalisztet állandó keverés mellett a vízhez adjuk, hozzáadjuk a sajtot, borsozzuk, és folyamatosan kavargatva addig főzzük, míg be nem sűrűsödik.
Ekkor elsimítjuk a polentát egy magasabb falú tepsiben vagy pizzasütőben, és hagyjuk kihűlni.
Közben a spenótot megpároljuk, hozzáadjuk a tejfölt, a sót és az apróra szeletelt fokhagymát, majd a zabpehellyel besűrítjük.
A kihűlt polentát szeletekre vágjuk, majd a grillserpenyőt vagy komtakt grillt kikenjük vékonyan olajjal, és megsütjük a polenta szeletek mindkét oldalát.
A szűzérmét jó ujjnyi szeletekre vágjuk, majd a kakaóvajba forgatjuk, és a szárazra törölt grillserpenyőben mindkét oldalukat megsütjük. Amikor készen van frissen őrölt sóval és borssal fűszerezzük.
Tálaláskor a parajszószra frissen sült bacont helyezünk, majd a grillezett polentát és a szűzérméket. Kis parajszósz cseppekkel díszítjük, majd friss zabpehellyel megszórjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.