Áztassunk 3 evőkanál almalébe 5 dkg aszalt vörös áfonyát. Dolgozzunk össze 15 dkg puha vajat 8 dkg juharsziruppal, 1 tasak vaníliás cukorral, valamint egy-egy csipet sóval és reszelt citromhéjjal.
Adjunk a keverékhez egyenként 3 db tojást, majd keverjünk bele 5 dkg teljes kiőrlésű lisztet, 1 tk sütőport és 12,5 dkg zabpelyhet.
Vajazzunk ki egy tortaformát, és szórjuk meg egy kevés rétesliszttel. A tészta 2/3-át nyomkodjuk egyenletesen a formába. Osszunk el rajta 70 dkg nagyobb kockákra vágott, hámozott almát. Szórjuk rá a lecsepegtetett áfonyát 5 dkg dióval együtt.
A maradék tésztát szedjük kis darabokra, és ezt is szórjuk az almára, majd locsoljuk meg 5 dkg olvasztott vajjal, és süssük 180 fokon kb. 50 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.