Elkészítés: A lisztből, tojássárgájából, cukorból, vajból és a langyos tejben feloldott szalalkáliból kissé keményebb rétestésztát gyúrok. 3 egyenlő részre osztom a tészát, kinyújtom, majd téglalap alakú sütő hátán külön-külön megsütöm. A krémhez a tojássárgáját, a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot kevés tejjel elkeverem csomómentesre, és a többi tejet hozzáadva sűrűre főzöm, közben állandóan keverem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és melegen a krémhez adom. Azonnal a lapok közé teszem. Csokival vagy porcukorral a tetején szoktam tálalni. (Nagyon hamar megpuhul, isteni. A családom hamar megeszi.)
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.