Elkészítés: Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk. Mikor feljött az élesztő, a liszthez adjuk, amibe a hozzávalókat is beletettük, és jól kidagasztjuk. 30-40 percig meleg helyen kelesztjük.
A káposztát vékony csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk. Meghintjük sóval, majd 5-10 percig állni hagyjuk. Ez alatt az idő alatt fél dl olajat beleteszünk egy lábasba, 2-3 cm széles csíkokra vágunk a bacon felét. A hagymát apróra kockázzuk, majd az olajba tesszük a baconcsíkokkal együtt, és megdinszteljük. Mikor a hagyma kész, beletesszük a káposztát, és fedő nélkül megpároljuk. Közben meghintjük borssal is.(Tegyünk bele bőven, mikor kész van, a bors érezhető legyen a káposztán.) A tejfölt és az egész tojást összekeverjük, és ráöntjük a káposztára (amikor már kikapcsoltuk alatta az égőt).
A megkelt tésztát táblára borítjuk, kettévesszük, kinyújtjuk, majd a tepsibe helyezzük. A tepsit nem kell megkenni semmivel. A káposztát is megfelezzük, és elegyengetjük a tészta tetején. A maradék bacon-ból 3 cm-es kockákat vágunk, a kolbászt felkarikázzuk, és ezt a káposzta tetejére tesszük.
Sütés előtt 15 percet pihentetjük az elkészített kenyérlángost, majd előmelegített sütőben megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.