Elkészítés: Az olajat megszórom egy teáskanál sóval, megfuttatom rajta a felkockázott vöröshagymát és az egyik fokhagymát, melyet szintén felaprítok. Mielőtt pirulni kezdene, hozzáöntöm a lisztet, sárgára pirítom, majd fél liter hideg vízzel csomómentesre keverem. A fél centis csíkokra vágott káposztát és a babérleveleket hozzáadom, és tíz percig lassú tűzön rotyogtatom. Ekkor beleöntöm a megmosott rizst (ha előfőzött, akkor még tíz percet várok), a kapor felét és a köményt. Amikor a rizs is megpuhult, a tejfölt egy tálban elkeverem meleg vízzel (hogy ne csomósodjon), és a főzelékbe keverem a maradék zúzott fokhagymagerezddel együtt. A kaporból picit félreteszek a díszítéshez, a maradékot beleszórom. Ízlés szerint sózom-édesítem, ha kell, borsozom. Tálaláskor félbevágott főtt tojást teszek a tetejére, és megszórom a maradék kaporral.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.