Elkészítés: A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra kockázzuk, megfonnyasztjuk a felhevített olajban. Rádobjuk a rizst, felöntjük 4 dl vízzel (vagy húslevessel), kissé megsózzuk, majd félig lefedjük, és gyakran megkeverve 10 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, fedő alatt 12-15 percig hagyjuk puhulni (a fedőt nem emelgetjük, mert megszökik a gőz).
A besameltmártáshoz 3 dkg margarinon
rózsaszinüre pirítjuk a lisztet, simára keverjük a tejjel, sűrűre főzzük. A tűzről lehúzva elkeverjük a tojással, a sajt felével, ízlés szerint sóval, borssal és 1-2 csipet őrölt szerecsendióval.
A tököt meghámozzuk, derékban félbevágjuk, kivájjuk a közepét. 3-4 cm vastag karikára szeljük, és 2 dkg margarinnal kikent tepsibe rendezzük.
A paprikát, a paradicsomot és a kaprot megtisztítjuk, néhány kaporszál kivételével finomra aprítjuk, a maradék sajttal együtt a rizshez keverjük.
Megtöltjük vele a tökkarikákat, bevonjuk a mártással, és 180 fokos sütőben 35-40 percig sütjük.
Tálaláskor húslapáttal óvatosan alájuk nyúlva tálra emeljük a töltött tökkarikákat, a félretett kaporral, paradicsomgerezdekkel és csíkokra vágott paprikával díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.