A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
Hozzáadjuk a két egész tojást, a meggylekvárt, a vörösbort, a sót, a lisztet, a sütőport és a kakaóport.
Simára keverjük a tésztánkat. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, végül a tésztához adjuk.
A formát (1 liter űrtartalmú formát használtam) vékonyan kivajazzuk és kilisztezzük. Beleöntjük a tésztát a formába és a sütő közepes fokozatán készre sütjük. Ha szeretnénk megbizonyosodni arról, hogy jól átsült-e a kuglóf, akkor egy hústűt szúrjunk bele a tésztába és ha már nem ragad rá tészta, akkor elkészült.
Vékonyan porcukorral meghinthetjük a süteményt vagy olvasztott étcsokoládéval is bevonhatjuk, de magában vagy egy kis meggylekvárral is tökéletes!
Megjegyzés
Kicsit fanyar a meggy és a bor miatt, de ott van benne az étcsoki is. Igazán finom, ünnepi sütemény lesz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.