Elkészítése: A mogyorót vagy diót összekeverjük a liszttel és a sütőporral, majd összemorzsoljuk a lágy vajjal. Hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját, a tojásokat, a fűszereket és a sót. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, letakarva hideg helyre tesszük 30 percre, legjobb a hűtőbe rakni. A tészta 3/4 részét kerekre nyújtjuk, és egy kb. 24 cm átmérőjű kikent, lisztezett pite/gyümölcstorta formába igazítjuk, hogy pereme is legyen.
A tésztát villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával megszórjuk, a lekvárral megkenjük.
A martadék tésztát is kinyújtjuk, csíkokat vágunk belőle, és átlósan ráhelyezzük a sütire, amelynek peremével kissé összenyomkodjuk, majd a tésztarészeket megkenjük a tojássárgájával. Előmelegített sütőben 180 fokon 30-40 pecig sütjük, kihűlés után szeletelhetjük.
Tálaláskor fahéjas cukorral szórjuk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.