Elkészítés: 1. A csokis kekszet zacskóba tesszük, és morzsára törjük. A vajat felolvasztjuk, összekeverjük a keksszel, a mézeskalács fűszerkeverékkel. Kibéleljük sütőpapírral egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, kanálháttal belenyomkodjuk a csokis masszát. Hidegre tesszük.
2. A zselatint vízbe áztatjuk. 2 narancsot alaposan megmosunk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk. A narancslevet összedolgozzuk a túróval, a narancshéjjal, 2 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral.
3. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, és óvatosan a túrókrémbe dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, ezt is a túrómasszába forgatjuk. A krémet a formába simítjuk, és legalább 1 órára hidegre tesszük.
4. A másik két narancsot is megmossuk, héjukat vékony csíkban levágjuk (nem reszeljük), majd a narancsokat kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és a hártyák közül kivágjuk a gyümölcshúst.
5. A maradék cukrot karamellizáljuk, beleforgatjuk a narancsfilét, majd kivesszük, és a torta tetejére rakosgatjuk. A narancshéjat is a karammelbe rakjuk, 1-2 percig főzzük, majd az egészet a torta tetejére csorgatjuk. Ismét 1 órára hidegre tesszük. Szeletelve kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.