Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Az alsó tésztához dolgozzuk össze a darált kekszet 2 evőkanál cukorral és az olvasztott vajjal. Egy körülbelül 25 cm-es tortaformába nyomkodjuk bele, 10 percig süssük, aztán tegyük félre hűlni.
A töltelékhez keverjük össze a krémsajtot és a cukrot, kb. 3 perc alatt, robotgéppel, közepes gyorsasággal. Keverjük bele a lisztet apránként. A tojást egyesével adjuk hozzá, minden tojás után kaparjuk le az edény oldaláról, hogy ne ragadjon oda. Adjuk hozzá a 2 tojássárgáját és a vaníliás cukrot, végül a karamellát.
Öntsük a tölteléket a tortaformába. Rakjunk alufóliát a tortaforma köré és rakjuk vízfürdőbe. Így süssük 1,5 órát. Tűpróbával ellenőrizhetjük a tésztát. Ha kész, hagyjuk hűlni.
Készítsünk karamellt. Magas hőfokon melegítsük a cukrot, majd ha elkezd olvadni, adjuk hozzá a vajat. Habverővel keverjük. Miután a vaj elolvadt, vegyük le az edényt a tűzről, kicsit várjuk, és öntsük hozzá a tejszínt, majd folytassuk a keverést. Keverjük, ameddig lágy nem lesz, majd hagyjuk hűlni. Öntsük a tortára. Mogyorót, mandulát is lehet beleszórni a karamellbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.