Elkészítés: Teflon edényben a vajat megolvasztom. A cukrot a sóval hozzákeverem. Kis lángon a keverék felhabzása után a megfelelő karamellszín és -íz eléréséig többszöri mintavétel közepette kevergetem. Vágódeszkára cseppentve hűlni hagyom és kóstolom. A középbarna színt, valamint jellegzetes karamellízt keresem.
Ezután a tűzről félrevéve hozzáadom a tejszínt, vigyázva, hogy ne fusson ki a forrásba kerülő elegy. Majd a lime és vaníliás cukor következik. Aztán a tejcsokit beletördelem. Az egyenletes elkeveredés után a kávékrémpor kerül bele apránként. Botmixerrel csomómentesre keverem, és visszateszem a tűzre, kis lángon égetve azt. A megfelelő állag eléréséhez vizet adhatunk hozzá.
Tökéletes a szobahőmérsékleten sűrű mézhez hasonlóan folyó öntet.
Kicsit kevesebb, mint 1 liter lesz a végeredmény. Hűtőben sokáig eláll. A keveréshez hasznát lehűlt eszközöket, edényt, valamint a botmixert(miután kihúztam a konnektorból) szépen lepucolgatom cuppogva.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.