Elkészítés: Teflon edényben a vajat megolvasztom. A cukrot a sóval hozzákeverem. Kis lángon a keverék felhabzása után a megfelelő karamellszín és -íz eléréséig többszöri mintavétel közepette kevergetem. Vágódeszkára cseppentve hűlni hagyom és kóstolom. A középbarna színt, valamint jellegzetes karamellízt keresem.
Ezután a tűzről félrevéve hozzáadom a tejszínt, vigyázva, hogy ne fusson ki a forrásba kerülő elegy. Majd a lime és vaníliás cukor következik. Aztán a tejcsokit beletördelem. Az egyenletes elkeveredés után a kávékrémpor kerül bele apránként. Botmixerrel csomómentesre keverem, és visszateszem a tűzre, kis lángon égetve azt. A megfelelő állag eléréséhez vizet adhatunk hozzá.
Tökéletes a szobahőmérsékleten sűrű mézhez hasonlóan folyó öntet.
Kicsit kevesebb, mint 1 liter lesz a végeredmény. Hűtőben sokáig eláll. A keveréshez hasznát lehűlt eszközöket, edényt, valamint a botmixert(miután kihúztam a konnektorból) szépen lepucolgatom cuppogva.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.