Elkészítés: 1. A krémhez a csokoládét apróra vágjuk. A cukrot karamellizáljuk, hozzáöntjük a tejet, és szép sűrűre főzzük. A felét félretesszük, a másik feléhez hozzáadjuk a csokit, elkeverjük, hogy felolvadjon, majd lehűtjük.
2. Felverjük a 3 dl tejszínt, a hűtött krémhez adunk 1 kanállal, elkeverjük habverővel, majd a többi tejszínt is hozzákeverjük nagyfejű fakanállal, majd hűtőbe tesszük.
3. A sütőt előmelegítjük 160 fokra, a tortaformát kikenjük, kilisztezzük. A tésztához a lisztet a mogyoróval és a reszelt csokoládéval elkeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a porcukorral habosra verjük. A fehérjét a kristálycukorral keményre verjük. A cukros tojássárgához keverünk 1 kanál fehérjét, fellazítjuk, majd a többit is beleforgatjuk. Végül a lisztes keveréket is hozzáadjuk. Beleöntjük a formába, és kb. 45 perc alatt a sütő középső rácsán megsütjük.
4. Kiborítjuk a formából, 15 percig hűlni hagyjuk. Majd 3 lapba vágjuk, és megkenjük a már elkészített krémmel, összeállítjuk és bevonjuk.
5. A kész tortát a félretett tejkaramellával és az olvasztott, olívaolajjal elkevert fehércsokoládéval díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.