Elkészítés:
1.) A karfiolt a torzsáitól megszabadítjuk, megmossuk, és kisebb rózsákra szedjük.
2.) A répákat megmossuk, megtisztítjuk és felkarikázzuk.
3.) A hagymát megtisztítjuk, kettévágjuk és a félbevágott hagymákat bevágjuk, hogy egyben maradjanak, de az ízük jól kijöjjön.
4.) A fokhagymákat megtisztítjuk.
5.) A kuktába 3-4 evőkanál olajat teszünk, fellangyosítjuk, beleszórjuk a megtisztított zöldségeket a karfiol kivételével. Megsózzuk, és pár percig pirítjuk, majd felengedjük kb. 1,5-2 liter vízzel.
6.) Beleteszünk 4 erőleves kockát, egész borsot, köménymagot, szerecsendiót és a törött borsot. Lezárjuk a kuktát, és 15 perc alatt puhára főzünk mindent.
7.) Kinyitjuk a kuktát, beletesszük a karfiolt, és visszazárjuk a kuktát. Jelzéstől számított kb. 3-4 perc alatt a karfiol is megpuhul.
8.) Elkészítjük a galuskát: Felverjük a tojást, hozzáadjuk a snidlinget, a reszelt sajtot, a vajat, a lisztet és megsózzuk. A gyöngyöző levesbe hosszúkás galuskákat szaggatunk. Ha feljönnek a leves tetejére, elkészültek.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.