Elkészítés:
1.) Összeállítjuk a tésztát: Habosra keverjük a tojássárgákat a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport, végül belekeverjük a tojásfehérjéből vert kemény habot. Kivajazunk és belisztezünk egy tortaformát, beleöntjük a masszát, és 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük a tésztát. Kivesszük a tésztát a formából és egy rácson hagyjuk kihűlni.
2.) Elkészítjük a krémet: felforraljuk a kávéval összekevert tejet, majd kis lángon, folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a liszttel és a cukorral kikevert tojássárgát, és az egészet sűrű krémmé főzzük. Megvárjuk, amíg langyosra hűl, és hozzáadjuk a margarint. Ezután teljesen kihűtjük.
3.) A tésztát kettévágjuk. (Ügyesebbek 3 szeletesre is vághatják - nekem nem sikerült, mert nem volt olyan magas a tésztám, és a késeim is ócskák.) A lapokat vastagon megkenjük a krémmel, és egymásra illesztjük. Ha minden lap egymáson van, az egész tortát megkenjük a maradék krémmel.
4.) A tetejét vaníliás cukorral megkent tejszínhabbal, dióval, mogyoróval, kávészemekkel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.