Elkészítés: A tejszínbe szórjuk bele a kávészemeket, kaparjuk bele a kettévágott vaníliarúd magjait, adjuk hozzá a vaníliarudat is, és hevítsük forrásig, majd hagyjuk kihűlni.
Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
Egy tálban keverjük habosra a tojássárgát a cukorral, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Adjuk hozzá a kávészemektől és a vaníliarúdtól leszűrt tejszínt, jól keverjük el.
Öntsük a keveréket 4-6 soufflé/brulée formába, majd állítsuk vízfürdőbe a tálkák feléig.
Tegyük a sütőbe, és süssük kb. 40 percig, amíg a szélén már szilárd lesz a massza, de a közepe még rezgős. Vegyük ki a sütőből, majd a tálakat a vízfürdőből is, és hagyjuk hűlni legalább 2 órát, de inkább hosszabban.
Tálalás előtt a formákat vegyük ki a hűtőből, szórjuk meg kristálycukorral, majd - grill sütőben - 5 perc alatt pirítsuk rá a cukrot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.