Elkészítés: Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat kikeverjük a vaníliás cukorral, a fehérjét (az összeset!) pedig kemény habbá verjük.
Vízgőz fölött megolvasztjuk a kockákra tört csokoládét. Hozzákeverjük a tojássárgákat, majd ebbe a masszába óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját és a felvert tejszínt. Hozzáadjuk a feketekávét.
Üvegpoharakba (vagy soufflétálkákba) kanalazzuk, és a hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, illetve kellő állagú legyen (lehetőség szerint egy éjszakát álljon a hűtőben).
A balzsamos eperraguhoz elkészítjük a szirupot: ehhez a cukrot egy serpenyőben forralásig hevítjük, karamellizáljuk, majd beleöntjük a balzsamecetet, végül a vörösbort, és addig forraljuk, míg a nedvességtartalom jól elpárolgott belőle, és sűrűn folyó szirupot nem kapunk. Az epret apró darabokra vágjuk és az előre elkészített balzsamecetes sziruppal összeforgatjuk.
A kihűtött kávés csokoládé mousse-t a balzsamos eperraguval tálaljuk.
A hűtőből kivéve 2 kanál segítségével kis gombócokat is formálhatunk a habból, és ezeket helyezzük el szépen desszertes tányérokon.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.